Tabela kalorii mięs i ryb


Kalorie | 31 10 2009
Mięsa Kalorie/na 100 g Białko/ g Węglowodany/ g Tłuszcz/ g Błonnik/ g
Baranina 178 14 + 13 0
Boczek 752 2 + 80 0
Cielęcina 94 16 + 3 0
Corned Beef 146 22 + 6 0
Gęś 227 10 + 20 0
Golonka 311 10 + 29 0
Indyk 122 23 + 2 0
Jeleń 94 16 + 3 0
Kaczka 192 15 + 14 0
Kaszanka 467 14 + 44 0
Kiełbasa drobiowa 112 16 + 5 0
Królik 121 16 + 6 0
Kurczak noga 80 15 + 2 0
Kurczak pieczony 99 15 + 4 0
Kurczak pierś 75 16 + 1 0
Salami 507 17 + 47 0
Szynka gotowana 264 19 + 20 0
Szynka wędzona 335 16 + 29 0
Wątroba cielęca 115 19 + 4 0
Wieprzowina chuda 143 10 + 7 0
Wieprzowina filet 171 19 + 10 0
Wieprzowina tłusta 311 10 + 29 0
Wołowina chuda 164 15 + 11 0
Wołowina tłusta 281 14 + 24 0
Wołowina stek 162 19 + 9 0
Wołowina filet 115 19 + 4 0
Zając 105 17 + 2 0
Ryby Kalorie/na 100 g Białko/ g Węglowodany/ g Tłuszcz/ g Błonnik/ g
Dorsz 70 17 + + 0
Flądra 41 10 + 22 0
Halibut 84 16 + 2 0
Karp 69 10 + 3 0
Łosoś 137 13 + 9 0
Makrela 124 12 + 8 0
Ośmiornica 59 12 + 1 0
Płoć 50 10 + 1 0
Szczupak 50 10 + 1 0
Śledź 146 13 + 10 0
Tuńczyk 239 22 + 16 0
Węgorz 204 9 + 18 0

VN:F [1.9.22_1171]
Na ile gwiazdek oceniasz ten artykuł?
Rating: 7.7/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tabela kalorii mięs i ryb, 7.7 out of 10 based on 6 ratings

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O:

Tagi: , , , , , ,

Dodaj komentarz

POLITYKA CIASTECZEK

W ramach naszej strony internetowej stosujemy pliki cookies i podobne technologie m.in. w celach statystycznych. Zmiany można wprowadzić w ustawieniach przeglądarki.

Korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany dotychczasowych ustawień dotyczących cookies oznacza, że pliki będą zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów znajdą Państwo tutaj.