Czerwone wino


Wino | 31 10 2009

Wyrafinowane rozkoszowanie się winem podczas jedzenia, należy we francuskiej kuchni do tzw. “savoir vivre” czyli prawidłowego zachowywania się przy stole. Związki fenolowe, które zawiera czerwone wino oraz witaminy pochodzące z obfitości spożywanych warzyw i owoców, są w stanie neutralizować szkodliwe działanie wolnych rodników i chronić w ten sposób przed chorobami i dolegliwościami układu krwionośnego.

Elementy składowe kuchni śródziemnomorskiej mają zatem korzystny wpływ na utrzymanie zdrowia w doskonałej kondycji. Również w Polsce coraz częściej dostrzega się zalety smacznego i zdrowego odżywiania pochodzącego znad Morza Śródziemnego.

VN:F [1.9.22_1171]
Na ile gwiazdek oceniasz ten artykuł?
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Czerwone wino, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O:

Tagi: , , , , , , ,

Dodaj komentarz

POLITYKA CIASTECZEK

W ramach naszej strony internetowej stosujemy pliki cookies i podobne technologie m.in. w celach statystycznych. Zmiany można wprowadzić w ustawieniach przeglądarki.

Korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany dotychczasowych ustawień dotyczących cookies oznacza, że pliki będą zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów znajdą Państwo tutaj.