Twoje domowe fitness! Rower treningowy już od 250 zł. Zamów dziś!

Archive for the ‘Aktualności’

  • Imbir – nie tylko korzeń przeciwbólowy
    Środek przeciwbólowy bez skutków ubocznych Aktualne badania wykazują, że imbir ma właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe i w porównaniu do leków nie wykazuje skutków ubocznych w postaci: wrzodów czy też krwawienia z żołądka. Studia te wykazały, że u osób chorych na zwyrodnienie stawu kolanowego przyjmowanie na dobę od 30 do 500mg imbiru przez okres...
    by admin at January 28th, 2013 at 07:01 am
  • Srebro koloidalne – starożytny antybiotyk
    Natura obdarowała ludzkość w jeden z najlepszych i najsilniejszych środków chroniących przed wirusami, szkodliwymi bakteriami jak również grzybami – srebro koloidalne. Już starożytni Egipcjanie, Persowie, Grecy, Rzymianie a nawet Chińczycy wykorzystywali je w celach leczniczych, między innymi do detoksykacji rtęci z organizmu, czy po prostu jako lekarstwo...
    by admin at June 28th, 2012 at 03:06 pm
  • “Legenda o jajach i groźnym cholesterolu”
    W naturze nie znajdziemy drugiego produktu o takich właściwościach i potencjale jak jajo. Proporcje zawartych w nim białek, kwasów tłuszczowych, związków mineralnych i witamin są tak dobrane, że może z nich powstać nowe życie. Z jaja na które oddziałuje się ciepłem może wykluć się zdrowe pisklę – stworzenie z układem nerwowym, kostnym i odpornościowym. Cholesterolofobia...
    by admin at April 9th, 2012 at 02:04 pm
  • Czy koncerny spożywcze chcą nas wykończyć?
    Nie potrzeba specjalistycznej wiedzy aby wiedzieć, że jakość produktów oferowanych przez koncerny spożywcze pozostawia bardzo wiele do życzenia. Wiele z produktów oferowanych przez firmy produkujące żywność jest niebezpieczna nie tylko dla zdrowia ale niejednokrotnie i dla życia. Zakłady spożywcze czy laboratoria chemiczne? Skład wielu produktów spożywczych...
    by admin at March 1st, 2012 at 01:03 pm
  • Rady i wskazówki dla każdego szefa kuchni
    Stare bułki – bułki z dnia poprzedniego należy skropić wodą i podgrzać w piekarniku. Zyskują wówczas świeżość i chrupkość. Sprawdzanie świeżości jajek – aby sprawdzić świeżość jajek należy zanurzyć je w wodzie, jeżeli jajko opadnie na dno, nadaje się do zjedzenia. Gotowanie kalafiora – aby zachować biały kolor kalafiora należy podczas...
    by admin at December 19th, 2011 at 06:12 am
  • Od deski do deski, czyli którą wybrać do kuchni
    Najlepszym materiałem na deskę do krojenia stanowi drewno. Drewno chroni noże przed stepieniem, oraz dobrze prezentuje się na kuchennym blacie. Najnowsze badania dowodzą, że na drewnianych deskach do krojenia panują mniej korzystne warunki dla bakterii niż na deskach z tworzywa sztucznego. Ma to między innymi związek z szybkimi właściwościami schnącymi drewna....
    by admin at June 13th, 2011 at 07:06 am
  • Afrodyzjaki w kuchni, czyli przez żołądek do serca
    Odpowiednio dobrane składniki czy przyprawy w kuchni, mogą dodać życiu miłosnemu sporą dozę pikanterii. Już w starożytności przypisywano niektórym artykułom spożywczym magiczne właściwości, których skutek odzwierciedlało udane życie miłosne. Choć z naukowego punktu widzenia trudno o niezbite dowody działania takowych afrodyzjaków, to wiele afrodyzjakalnych...
    by admin at March 5th, 2011 at 11:03 am
  • Smoothie – posiłek idealny!
    Smoothies cieszą się wszędzie coraz większą popularnością. I bardzo słusznie! Smoothies (z ang. smooth – gładki, delikatny) to nazwa gęstych napojów owocowych lub też warzywnych na które składa się cały owoc bądź warzywo, wraz ze skórką a niekiedy nawet z pestkami. W zależności od upodobań lub przepisu, konsystencja smoothies może być mniej lub...
    by admin at December 18th, 2010 at 05:12 pm
  • Owoce i warzywa kontra stres!
    Truskawki, maliny, jeżyny a nawet sałatka z zielonej papryki i orzechów są doskonałym rozwiązaniem w sytuacjach stresowych. Sekret tkwi w składniku mineralnym znajdującym się w zielonych warzywach, owocach leśnych i orzechach – magnezie. Łagodzi on pobudzone nerwy i mięśnie chroniąc do tego układ nerwowy. Wybór witamin w walce ze stresem jest prostszy...
    by admin at October 31st, 2009 at 03:10 pm
  • Porządek w lodówce
    Każdy chcący zadbać o świeżość swoich produktów w lodówce, powinien zważać na ich odpowiednie przechowywanie. W przeciętnej lodówce występują różnice temperatur rozpiętości do 6°C. Warzywa i owoce mogą stracić cenne witaminy a inne produkty mogą się szybciej popsuć. Jako, że zimne powietrze opada na dół, najzimniejszym miejscem w lodówce jest...
    by admin at October 31st, 2009 at 02:10 pm
POLITYKA CIASTECZEK

W ramach naszej strony internetowej stosujemy pliki cookies i podobne technologie m.in. w celach statystycznych. Zmiany można wprowadzić w ustawieniach przeglądarki.

Korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany dotychczasowych ustawień dotyczących cookies oznacza, że pliki będą zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów znajdą Państwo tutaj.