Twoje domowe fitness! Rower treningowy już od 250 zł. Zamów dziś!

Archive for the ‘Oleje’

  • Ssanie oleju – kuracja olejem słonecznikowym
    Ssanie oleju słonecznikowego zostało po raz pierwszy przedstawione przez dr. F. Karacha podczas obradowania Związku Onkologów i Bakteriologów. Opisaną metodę wyróżniała jej prostota oraz wysoka skuteczność w zwalczaniu wszelkiego rodzaju schorzeń. Terapia ta jest o tyle wiarygodna, że nikt nie jest w stanie czerpać z niej zysków finansowych, każdy kto...
    by admin at January 23rd, 2011 at 03:01 pm
  • Olej sezamowy
    Olej sezamowy posiada jasnożółty, ciemnożółty lub nawet brązowy kolor. W smaku jest łagodny i lekko orzechowy. Olej sezamowy jest przede wszystkim stosowany w kuchni orientalnej, dodawany do potraw typowo azjatyckich. W formie rafinowanej nadaje się do krótkiego smażenia, tłoczony na zimno nie powinien być podgrzewany. Okres przydatności oleju sezamowego...
    by admin at January 23rd, 2011 at 03:01 pm
  • Olej kukurydziany
    Olej ten otrzymywany z tłoczenia na zimno posiada kolor pomarańczowy, rafinowany natomiast kolor żółty. Ze względu na duże pokłady zawartych w nim wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-6 oraz omega-3 olej ten szybko ulega utlenieniu, dlatego dostaniemy go przeważnie w formie rafinowanej. W takiej też formie doskonale nadaje się do smażenia...
    by admin at January 23rd, 2011 at 03:01 pm
  • Olej z siemienia lnianego
    Olej z siemienia lnianego ma żółtawy kolor oraz charakterystyczny gorzkawy smak. Ze względu na ogromne ilości zawartych w nim kwasów linolenowych (omega-3), olej z siemienia lnianego zaliczany jest do najzdrowszych olejów tłoczonych na zimno. Spożywanie oleju z siemienia lnianego pozytywnie wpływa na wygląd paznokci, siłę włosów oraz wygląd skóry. Zbawienny...
    by admin at January 23rd, 2011 at 03:01 pm
  • Olej z pestek dyni
    Olej z pestek dyni otrzymywany jest ze specjalnego gatunku dynii i charakteryzuje się ciemnozieloną barwą oraz orzechopodobnym smakiem. Olej ten zawiera witaminy C, D, A, E, cynk, betakaroten oraz lecytynę. Posiada również doskonałe właściwości przeciwutleniające, umożliwiające doskanałą ochronę przed wolnymi rodnikami. Olej z pestek dyni nie tylko opóźnia...
    by admin at January 23rd, 2011 at 03:01 pm
  • Olej sojowy
    Olej sojowy posiada jasnożółty kolor oraz delikatny smak. W oleju sojowym znajdziemy ok 15% nasyconych kwasów tłuszczowych, 22% prostych nienasyconych kwasów tluszczowych, 57% podwójnie nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz 8% potrójnie nienasyconych kwasów tluszczowych. Olej sojowy zawiera ponadto witaminy E orazk K, składniki mineralne oraz mikroelementy....
    by admin at January 23rd, 2011 at 03:01 pm
  • Olej słonecznikowy
    Olej słonecznikowy to olej o jasnożółtej barwie i delikatnym zapachu. Wyróżnia go najwyższa zawartość witaminy E, wspomagająca układ odpornościowy oraz neutralizująca wolne rodniki, przyczyniające się do procesów starzenia się skóry. Olej słonecznikowy zawiera również wielokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie działają na pracę...
    by admin at January 23rd, 2011 at 03:01 pm
  • Olej rzepakowy
    Olej rzepakowy jest olejem wyjątkowym, przez wielu uważanym za najzdrowszy ze wszystkich olejów. Charakteryzuje się zółtym kolorem oraz delikatnym zapachem. Ze względu na mniejszą podatność na światło i temperaturę, dłużej zachowuje swoją świeżość. Obecnie olej rzepakowy uzyskiwany jest z odmian nasion podwójnie ulepszonych, które nie zawierają szkodliwego...
    by admin at January 23rd, 2011 at 02:01 pm
  • Olej z pestek winogron
    Olej z pestek winogron może posiadać odcień złotawo-zielonawy a nawet ciemnozielono-brązowy, w smaku jest winogronowo-orzechowy. Uzyskiwany metodą tłoczenia na zimno, ze względu na cenę, olej ten zaliczany jest do olejów ekskluzywnych. W sprzedaży dostępne są również oleje z pestek winogron uzyskiwane w wyniku chemicznej ekstrakcji. Cena takich olejów jest...
    by admin at January 23rd, 2011 at 02:01 pm
  • Zdrowe serce dzięki oliwie z oliwek
    Przy podwyższonym poziomie cholesterolu zaleca się spożywanie oliwy z oliwek. Przede wszystkim zawarte w niej proste nienasycone kwasy tłuszczowe mogą znacząco obniżyć cholesterol. W przeciwieństwie do pozostałych olejów, oliwa z oliwek zawiera składniki fenolowe i drugorzędne substancje roślinne, które odpowiadają za jej wyjątkowy smak i aromat. Wiele...
    by admin at October 31st, 2009 at 05:10 pm
POLITYKA CIASTECZEK

W ramach naszej strony internetowej stosujemy pliki cookies i podobne technologie m.in. w celach statystycznych. Zmiany można wprowadzić w ustawieniach przeglądarki.

Korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany dotychczasowych ustawień dotyczących cookies oznacza, że pliki będą zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów znajdą Państwo tutaj.