Twoje domowe fitness! Rower treningowy już od 250 zł. Zamów dziś!

Archive for the ‘Warzywa’

  • Imbir – nie tylko korzeń przeciwbólowy
    Środek przeciwbólowy bez skutków ubocznych Aktualne badania wykazują, że imbir ma właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe i w porównaniu do leków nie wykazuje skutków ubocznych w postaci: wrzodów czy też krwawienia z żołądka. Studia te wykazały, że u osób chorych na zwyrodnienie stawu kolanowego przyjmowanie na dobę od 30 do 500mg imbiru przez...
    by admin at January 28th, 2013 at 07:01 am
  • Pietruszka – zielona moc natury
    Choć pietruszka często stanowi dekorację na talerzu, to w większości bywa zdrowsza niż posiłki, które zdobi. Ogrom witamin i składników mineralnych sprawia, że pietruszka posiada bardzo korzystny wpływ na nasze zdrowie potrafiąc zawstydzić nie jeden kompleks witamin sprzedawany w aptece. Sama w sobie jest produktem naturalnym a kosztuje naprawdę niewiele. Lista...
    by admin at January 30th, 2012 at 06:01 am
  • Cała prawda o ziemniaku
    Ziemniak, kartofel czy też pyra – znany i uprawiany od ponad 8000 lat, obecnie występuje w ponad 5000 odmianach różniących się rozmiarem, kształtem czy kolorem. Jest jedzony praktycznie na całym świecie i należy do najpopularniejszych produktów spożywczych. Ze względu na swoją wyjątkowość Organizacja Narodów Zjednoczonych ogłosiła nawet rok 2008...
    by admin at October 17th, 2011 at 06:10 am
  • Dynia – zdrowie na okrągło!
    Dynia doskonale sprawdza się nie tylko jako uśmiechnięty lampion podczas Halloween ale również jako smakowity i zdrowy składnik w domowej kuchni. Z botanicznego punktu widzenia dynia zaliczana jest do jagód a fakt, że niektóre jej odmiany osiągają wagę nawet 100 kg czyni z dyni największą jagodę świata! Pomimo charakterystycznego kształtu i wyglądu dynia...
    by admin at October 10th, 2011 at 10:10 am
  • Jakie warzywa należy jeść, gdy chcemy ograniczyć węglowodany?
    Warzywa są nieodzownym elementem każdej zdrowej diety. Nie tylko zawierają mało kalorii, ale również wiele cennego błonnika, witamin oraz minerałów. Generalnie większość warzyw zawiera niewielkie ilości węglowodanów, więc doskonale nadają się dla wszystkich chcących ograniczyć spożywanie węglowodanów: Warzywa o niskiej zawartości węglowodanów...
    by admin at June 6th, 2011 at 01:06 pm
  • Warzywa i zioła chronią przed rakiem
    Dr. Ritva Butrum, przewodnicząca amerykańskiego instytutu zajmującego się badaniami nad rakiem (AICR) zaznacza, że świadomość działania związków roślinnych zawartych w warzywach i owocach coraz częściej trafia do społeczeństwa, lecz wciąż mało uwagi poświęcanej jest świeżym ziołom, warzywom oraz ich właściwościom leczniczym. I tak np. zawarty...
    by admin at October 31st, 2009 at 03:10 pm
  • Sezon na warzywa – podstawowe porady i wskazówki
    Tajemnicą różnokolorowej palety warzyw jest ich sezonowy czas dojrzewania. Obok wielu witamin, składników mineralnych oraz drugorzędnych składników roślinnych, warzywa posiadają właściwości chroniące organizm ludzki przed rakiem. Ze względu na ich pozytywny wpływ na zdrowie, powinny być spożywane możliwie często oraz możliwie świeżo. Warzywa są...
    by admin at October 31st, 2009 at 03:10 pm
  • 3 powody dla których warto jeść warzywa
    Warzywa zmniejszają ryzyko cukrzycy Podczas zależności między spożywanymi ilościami warzyw a występowaniem cukrzycy, naukowcy z Cambridge w Wielkiej Brytanii doszli do ciekawych wyników. 1122 zdrowe osoby w przedziale wiekowym między 40 a 64 rokiem życia wypowiedziały się o swoich nawykach żywieniowych ze szczególnym uwzględnieniem spożywanych warzyw i...
    by admin at October 31st, 2009 at 02:10 pm
  • Siła warzyw
    Osoby jedzące dużo warzyw rzadziej ulegają chorobom sercowym, układu krążenia czy rakowi, niż osoby stroniące od warzyw. Zaleca się spożywanie 5 porcji warzyw i owoców dziennie. Pokrojona w paski duża papryka jako przekąska, świeże warzywa na obiad, na kolację chleb z pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką to dobry przykład wkomponowania warzyw w nasz dzienny...
    by admin at October 31st, 2009 at 02:10 pm
POLITYKA CIASTECZEK

W ramach naszej strony internetowej stosujemy pliki cookies i podobne technologie m.in. w celach statystycznych. Zmiany można wprowadzić w ustawieniach przeglądarki.

Korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany dotychczasowych ustawień dotyczących cookies oznacza, że pliki będą zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów znajdą Państwo tutaj.